Optiske illusjoner

Vi kan lure øyet til se noe annet enn det egentlig ser. Det er et velkjent virkemiddel. Du kan bruke farger, mønstre og andre blikkfang til å sjonglere med utseendet ditt. Slik fremhver du det du er stolt av og kan skjule det du er minst fornøyd med. 

Et mønstret stoff gir øyet mer å jobbe med enn et ensfarget stoff. Har du f. eks. på det en overdel med mønstrete stoff og ensfarget bukse vil alle først og fremst legge merke til overkroppen din. Vil du heller at alle skal se de lange bena dine, og ikke feste seg ved brystene dine, da kan løsningen være å ha en ensfarget topp til et par stripete bukser, bukser med lommer eller andre detaljer. 

Form og linjer er også med på å føre øyet i bestemte retninger. Øyet følger alltid en linje fra A-Å. Du bestemmer dermed hvor lange linjer du vil ha på dine klær. 

Lyse farger fremhever og mørke farger skjuler. Det kan du også bruke bevisst i forhold til hvordan du vil balansere din figur. 

Ikke tenk på størrelsene som står inni plagget. Det som passer, er det som ser fint ut på deg. Klær som passer vil være behagelig og ikke stramme eller lage uønskede valker og striper. 

Se mer om optiske virkemidler i sendingen her på youtube  

Kopier linken til Youtube👇

https://youtu.be/EIkXAOltYuI